2018年4月15日 星期日

【金像獎】許鞍華6度奪最佳導演:心臟唔係好受得住 __,金像獎,許鞍華,

【金像獎】許鞍華6度奪最佳導演:心臟唔係好受得住「最佳導演」由劉德華同梁詠琪頒發,大會播出幾位導演在過往的電影客串表現,劉德華同梁詠琪逐一點評,當劉華 ...


  • 【金像獎】許鞍華6度奪最佳導演:心臟唔係好受得住


  • 「最佳導演」由劉德華同梁詠琪頒發,大會播出幾位導演在過往的電影客串表現,劉德華同梁詠琪逐一點評,當劉華問到葉偉信的演出表現如何時,劉華話要問下台下的古天樂,繼而爆出一句︰「你今日有機會啦!」唔通古仔今晚真係有機會拎影帝?

    最後該獎由許鞍華憑住《明月幾時有》奪得,今次亦是她第六次奪得「最佳導演」,她話下年希望唔好再提名,因為心臟唔係好受得住。

    鍾意就快D Share啦!
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...